0
0
Winkelwagen
€ 0,00

Informatie over de SOS Talisman

Informatie over de SOS Talisman

1. Hoe ziet een alarmpas eruitOp deze 32 cm lange alarmpas van waterwerend materiaal kunt u de volgende gegevens invullen voor zover van toepassing:

·         Nationaliteit, naam, voornaam, geboortedatum en telefoonnummer
·         Telefoonnummers van te waarschuwen personen: familie, huisarts, ANWB-alarmcentrale en           dergelijke
·         Geloof, eventueel met wens om geestelijke bijstand
·         Bloedgroep of verwijzing naar kaart van het Rode Kruis
·         Medische aantekeningen: allergieën, tetanusinentingen met laatste datum, zoals insuline,             sintron en dergelijke, opmerkingen met betrekking tot de drager (diabetici, hartpatiënten,           epilepsie, enzovoort)
·         Algemene aantekeningen, bijvoorbeeld waar papieren te vinden zijn, nummer van            
          paspoort, contactlenzen, enzovoort.

De alarmpas (invulstrookjes) is in zes talen voorgedrukt zodat u, ook al spreekt u de taal niet, zeker bent dat men u goed kan helpen.

2. Waarom een SOS Talisman

In een noodsituatie is de kans groot dat het slachtoffer zich tegenover zijn helpers niet of voldoende verstaanbaar kan maken, ten gevolge van een shock, bewusteloosheid of - in het buitenland - door onvoldoende kennis van de taal. Daardoor gaat kostbare tijd verloren. Tijd die vaak over leven of dood beslist.

De SOS Talisman biedt in zo'n noodsituatie uitkomst en zorgt ervoor dat artsen, verplegers en andere helpers de juiste maatregelen kunnen treffen, zoals het waarschuwen van familie, de huisarts en het toedienen van noodzakelijke geneesmiddelen.

Draag uw SOS Talisman overal en altijd: bij sporten, fietsen, motorrijden, zeilen, zwemmen, skiën, wandelen en tijdens uw werk. Op vakantie, op het water, in de bergen, op trektocht, aan het strand of op de zee en niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland.

De alarmpas (invulstrookjes) is in zes talen voorgedrukt zodat u, ook al spreekt u de taal niet, zeker bent dat men u goed kan helpen.

3. Voor wie is de SOS Talisman bedoeld?

Iedereen die aan het verkeer deelneemt, aan sport doet of op reis gaat. Kinderen, want die worden in het drukke verkeer losgelaten terwijl ze geen identiteitsbewijs bij zich hebben. Wen uw kinderen al vroeg aan het dragen van de SOS Talisman. Het geeft u een gevoel van rust en alles gedaan te hebben wat nodig is.

De dames, want die hebben meestal geen persoonlijke gegevens bij zich. Wel in het handtasje, maar daarvan is bekend hoe snel dat weg kan raken. De heren: in het bedrijf, bij sport en in het verkeer. Bejaarden hebben de SOS Talisman nodig om het gevoel te hebben niet hulpeloos te zijn in tijd van nood.

Alle hulpverlenende organisaties, zoals politie, ANWB, Wegenwacht en EHBO zijn attent op dragers van de SOS Talisman.

4. Hoe vul ik de alarmpas in?

Voor het invullen van de alarmpas (invulstrookjes) gebruikt u een schrijfmachine of hard potlood. De tekst blijft dan namelijk leesbaar, zelfs na maanden in het water. Bij een met balpen geschreven tekst is dat niet het geval.

Deel 1
Op de rode letters plaatst u het nummer dat u vindt op de bodem van de talismancapsule. Dat nummer is onder andere bedoeld voor gevallen waarbij meerdere getroffenen zijn.

Deel 2
 • Eerste regel: familienaam (onderstrepen), voornaam, geboortejaar
 • Tweede regel: straat, huisnummer en eventueel de naam van het gebouw
 • Derde regel: internationale landcode (voor Nederland: NL, België: B, Luxemburg: L) alsmede woonplaats
Deel 3
 • Eerste regel: in noodgeval deze persoon het eerst verwittigen
 • Tweede regel: een verder te verwittigen persoon, indien eerste persoon afwezig is
 • Derde regel: naam van uw dokter
Op elke regel een adres in de volgorde (bijvoorbeeld NL, B of L), volledig telefoonnummer, de heer/mevrouw, achternaam, verwantschap of arts en woonplaats.

Deel 4

Levensovertuiging (met speciale wensen, zoals geestelijke bijstand)

Deel 5

Laat uw bloedgroep bepalen of bevestigen (bloedgroepkaart) en vermeld die gegevens met datum op de alarmpas. Vermeld ook waar de bloedgroepkaart is opgeborgen.

Deel 6

Uw dokter weet nauwkeurig welke mededelingen voor u in een noodgeval onontbeerlijk zijn (zoals allergieën, tetanusinentingen, dagelijks onmisbare medicijnen, enzovoort). Laat deze opgave door uw dokter bepalen en bevestigen. Vermeld dit op de alarmpas, of nog beter, laat de dokter dat doen.

Deel 7

Deze regels zijn voor verdere aantekeningen, mededelingen of herkenningsvormen. Bijvoorbeeld vermelding van contactlenzen, paspoortnummer en lidmaatschapsnummer van de wegenwacht, locatie van de papieren, enzovoort.

Mocht u nog meer vragen hebben kunt u ons altijd bellen of mailen.
Onze webwinkels:


Zilveren Sieraden

Nieuwsbrief

Schrijf je in en mis niets van onze exclusieve kortingsacties, informatie en tips!

Aanmelden

Onze service

 • Gratis verzending
 • Veilig betalen
 • Snelle levering
 • Gratis cadeau verpakking
 • Voor 16.30 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • 30 dagen niet goed, geld terug
 • Gratis retourneren & ruilen

Contactgegevens

3495 klanten geven www.zilverenhangers.nl een gemiddelde beoordeling van een 9.1